cat-5413975_1280

Meldpunt

Ferry’s pet Care VZW staat in België in voor gevonden dieren en het zwerfkattenbeleid tot 30 april 2024. Onze contractgemeentes vind je hieronder terug.

We kijken nog naar onze toekomst in België. We zoeken actief naar een nieuw pand, zodat wij onze activiteiten verder kunnen zetten.

Maar wat we al wel kunnen melden, is dat wij betreft opvang van katten verder zullen gaan. Dit in samenwerking met onze gastgezinnen en het kattencafé in Mechelen.

Zwerfkattenbeleid en kittens België: Zemst, Kampenhout, Boortmeerbeek, Machelen – Diegem, Vilvoorde & Grimbergen

Stichting Ferry’s pet Care is in Nederland opstartend. Momenteel zorgen wij nog niet voor de gevonden dieren of zwerfkatten. Je kan al wel binnenkort jouw dier afstaan, en dieren adopteren.

Aangesloten gemeentes

De volgende gemeentes bedienen wij tot 30 april 2024 voor gevonden honden en katten.

  • Zemst
  • Steenokkerzeel
  • Kampenhout
  • Boortmeerbeek
  • Machelen – Diegem
  • Vilvoorde
  • Grimbergen
  • Putte (Antwerpen)

Je hebt een dier gevonden wat nu? Indien je een hond, kat of knaagdier (geen konijnen) vindt in onze aangesloten contractgemeentes kan je ons hiervoor contacteren. Maar uiteraard vindt je ook weleens een ander dier dan een hond, kat of knaagdier. Indien je een vogel of ander wild dier vindt, contacteer je hiervoor het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren.

Hoe kan je een melding doorgeven? 

– Bel ons op 015 140 770, en spreek je boodschap in. We bellen binnen de 30 minuten terug.
– Of stuur een whatsapp bericht op +31851308588. Let op: Je kan ons niet bellen op whatsapp!

Elke dag zijn wij bereikbaar van 8 tot 17 uur waar we de gevonden dieren ophalen. Buiten onze uren zal ons systeem melden, dat je jouw dient te wenden tot de politiedienst. Deze halen het betreffende dier op, en brengen deze naar het opvangcentrum. Opgelet: Wij vangen enkel honden en katten op

Je moet een gevonden dier binnen de vier dagen melden aan ons of aan het gemeentebestuur. 
Wettelijk is vastgelegd dat het asiel gevonden dieren 15 dagen opvangt zodat de eigenaar zich kan melden. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 15 dagen, draagt de gemeente de eigendom over aan het asiel. Het asiel zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar. Wanneer je een dier vindt dien je dit ons of het gemeentebestuur binnen de 4 dagen te melden.

Zwerfkatten zijn verwilderde katten die een geruime tijd buiten leven en geen menselijk contact gewoon zijn. Het kan gaan om katten die aan hun lot zijn overgelaten en na verloop van tijd verwilderd zijn, maar het kan ook gaan om nakomelingen van zwerfkatten die ‘in het wild’ werden geboren en nooit met mensen hebben leren omgaan. Zij zijn mensenschuw en nauwelijks of zeer moeilijk terug te socialiseren.

TNR – TRAP NEUTER RETURN

Trap = Vangen
Neuter = Neutraliseren of wel steriliseren en castreren
Return = Terugplaatsen op dezelfde locatie

Ferry’s Pet Care VZW zet zwerfkatten altijd terug uit op de locatie waar ze werd gevangen, nadat ze steriel zijn gemaakt!

In tegenstelling tot wat men soms denkt, vangen wij deze katten niet op in het opvangcentrum. Sociale katten die kans maken op adoptie, zullen wij wel in het opvangcentrum plaatsen. Kittens worden door ons wel opgevangen, verzorgd en ter adoptie geplaatst wanneer ze oud genoeg zijn.

Aangesloten gemeentes voor zwerfkattenbeleid tot 30 april 2024: Zemst, Kampenhout, Boortmeerbeek, Machelen – Diegem, Vilvoorde, Grimbergen

Melding? Stuur een email op info@ferryspetcare.eu

Voeding zwerfkatten: Wij hebben deze altijd gratis voorzien. Door de stopzetting kunnen wij dit niet meer doen. Gemeentes zijn verantwoordelijk voor het voederen van zwerfkatten. Je kan jouw hiervoor wenden tot de gemeentedienst.

Heb je een dode dier gevonden in onze aangesloten gemeentes? Dan contacteer je de milieudienst van je gemeente. Deze staan in voor het ophalen van dode dieren.