20200825_061919-1-scaled

Adoptie

Het adopteren van een dier komt met veel voordelen. Allereerst is de keuze nergens zo groot als in een opvang.

We bekijken samen altijd naar de beste match tussen mens en dier. Onze medewerkers kunnen je heel wat vertellen over de honden & katten, en hun specifieke eigenschappen.

Voor iedereen die een huisdier zoekt, ben je bij ons aan het goede adres. Ook na adoptie mag je steeds rekenen op onze ondersteuning en opvolging.

Bij de adoptie van een dier willen wij zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan. Want het is belangrijk dat jij en je nieuwe huisgenoot goed bij elkaar passen. Daarom werken wij met een vaste adoptieprocedure.

Adoptieprocedure

  • We geven online altijd een zeer uitgebreide profielbeschrijving. Lees deze zeer zorgvuldig.
  • Bekijk goed waar het dier zich bevind. Dit kan in België zijn of Nederland op verschillende locaties. Dieren uit België kunnen niet naar Nederland. Dieren uit Nederland kunnen ook niet naar België. Soms kan dit wel als de rabiës vaccinatie is gezet. Indien dit zo is melden wij dit online.
  • Het voltallige gezin is bij de eerste afspraak aanwezig. Indien er iemand ontbreekt, zal de afspraak niet uitgevoerd worden.
  • Je eigen dieren blijven op de eerste afspraak thuis. Enkel bij honden wordt er een 2e afspraak gemaakt. Zodat ze kennis kunnen maken met elkaar. Voor katten hebben wij een introductieplan.

Tijdens je afspraak

  • Katten kunnen vaak op de eerste afspraak mee. Neem voor de zekerheid een reismand mee. Indien dit niet direct kan, zullen wij dit vooraf aan je melden. Voor het kattencafé geld steeds twee afspraken.
  • Voor honden geld altijd twee afspraken! Heb je reeds een hond in huis? Dan neem je jouw eigen hond op de 2e afspraak mee. Pas op de 2e afspraak bekijken we een mogelijke adoptie.

Onze medewerkers, gastgezinnen, het kattencafé mogen altijd een adoptie wijgeren. Uiteraard geven wij een reden hiervoor mee.

Gaan beide partijen over tot adoptie? Dan brengen we alle papierwerk in orde voor jou. Gefeliciteerd met jouw adoptie!

Adoptie

Asieltarieven geldig tot 31 mei 2024

Kitten € 220,-
Volwassen € 200,-
Senior kat (vanaf 10 jaar ) € 160,-

Onze katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Katten ouder dan 6 maanden worden ook getest op aids (FIV) en leucose en hebben de leucose vaccinatie gekregen. Tevens hebben al onze katten een zeer uitgebreide profielomschrijving, omdat we deze goed evalueren voor we ze ter adoptie stellen. Je krijgt van ons ook zeer uitgebreid advies en informatie mee voor en na de adoptie.

Asieltarieven geldig tot 31 mei 2024

Puppy (tot 1 jaar) € 355,-
Volwassen hond (vanaf 1 jaar): € 315,-
Senior hond (vanaf 8 jaar): € 185,-

Onze honden zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort en hebben geldige vaccinaties. Reuen worden standaard gecastreerd in het opvangcentrum. Reuen & teefjes kan de adoptant aan een voordeeltarief steriel  laten maken bij één van onze dierenartsen te Mechelen, Vilvoorde of Reet indien dit nog niet werd gedaan. Tenzij dit om medische of gedragsproblemen wordt afgeraden door onze gedragstherapeut.

Onze dieren

Alle dieren beschikbaar voor adoptie, worden hieronder in een overzicht vermeld. Er zijn veel meer dieren in opvang aanwezig, maar nog niet klaar voor adoptie. Enkel dieren die klaar zijn voor adoptie, komen online op onze website te staan. Elke dinsdag of woensdag komen alle nieuwe dieren online te staan. Onze website wordt dagelijks bijgewerkt.

Staat het dier nog online? Dan is deze nog beschikbaar voor adoptie.
Krijg je een wit scherm bij een dier? Gelieve dan omhoog te scrollen.
Kittens: indien er geen kittens online staan, zijn er nog geen vrij voor adoptie!

Neem contact op met ons voor het maken van een afspraak.