volunteer-1888823_1280

Word vrijwilliger!

Wil je graag meedragen aan onze stichting of vzw? Bekijk dan hier de mogelijkheden die wij beiden.

Nederland: Heb jij tijd vrij, en wandel je graag met honden? Of ben jij helemaal in je element als dierenoppasser aan huis met katten? Schijf je dan in als vrijwillige hondenwandelaar of dierenoppasser aan huis. Je maakt de baasjes blij, maar steunt ook onze werking zodat wij kunnen groeien. Je kan je ook aanmelden als opvanggezin voor honden en katten, om ze zo aan een nieuwe thuis te helpen. Lees de voorwaarden hieronder om je aan te melden.

België: Wil jij opvanggezin worden voor volwassenen katten, vrijwilliger in het kattencafé van Mechelen, vrijwillige hondenwandelaar of dierenoppasser aan huis? Lees de voorwaarden rechts om je aan te melden.

Hondenwandelaars: Wandel jij graag met honden uit jouw eigen regio? Meld je dan aan als vrijwillige hondenwandelaar. Mensen die slecht te been zijn, een operatie hebben gehad, of hard werkende mensen ga jij helpen! Dit enkel in overleg met jou, en je beschikbaarheid uiteraard.

Dierenoppas aan huis: Ben jij een grote kattenvriend, hou je ook van knaagdieren? Dan is dit de ideale vrijwilligers functie. Mensen gaan op vakantie met een geruststelling, omdat jij hun katten of knaagdieren verzorgd.Dit enkel in overleg met jou, en je beschikbaarheid uiteraard.

Voor de hondenwandelaars als dierenoppas aan huis vragen wij een VOG aan. Je dient dus over een blanco VOG te beschikken. Deze wordt gratis aangevraagd, hiervoor betaal jij niets!

Gastgezinnen: Binnenkort meer info!

Neem contact met ons op 

Word opvanggezin:
Zieke, jonge of zogende kittens brengen we onder bij opvanggezinnen. Zij verzorgen de kittens bij hun thuis, waardoor ze extra aandacht en (medische) zorg krijgen. Wanneer de dieren goed gesocialiseerd en gezond zijn, kunnen we hen herplaatsen. Maar ook volwassene katten kunnen opgevangen worden.

Kittens

In de zomermaanden vangen we in het dierenopvangcentrum veel kittens op. We brengen deze kittens zo snel mogelijk onder bij onze opvanggezinnen. Voor de kittens is het prettig om in een huiselijke omgeving op te groeien, in plaats van in het asiel. In een thuissituatie kan er veel meer aandacht aan de kittens worden besteed, en goed gesocialiseerde katten zijn sneller en makkelijker plaatsbaar. Wanneer de kittens dertien weken oud en gezond zijn, worden ze voor adoptie aangeboden.

Soms komt het voor dat er hele jonge kittens in de opvang terecht komen. Dit is een intensief karwei, omdat de allerkleinsten ook nog nachtvoeding nodig hebben. Bovendien kunnen ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet reguleren en hebben ze vaak een warmtelamp nodig om warm te blijven. Deze dieren zouden zonder hun moeder normaal ten dode opgeschreven zijn. Goede vervangende moedermelk is belangrijk, want van koemelk of babymelk kunnen kittens ernstige maag- en darmklachten krijgen.

Wij betalen uiteraard de dierenarts kosten. Je krijgt ook voeding van ons. Een kattenbak en speeltjes voorzie je zelf. Verder dien je 3 maal naar onze dierenarts te komen, in de paar weken dat de kittens bij je zitten. Dit is in Grimbergen, Mechelen, Duffel of in Rumst. Dit om de kittens door onze dierenarts te laten vaccineren en steriel te maken. De meeste kittens zullen tussen de 10 à 15 weken bij jou thuis blijven. Hiermee dien je rekening te houden, we verplaatsen de kittens niet van gezin naar gezin.

Interesse? Neem contact met ons op