dierenopvangcentrum_zemst

Dierenopvangcentrum Zemst moet sluiten

Het Gemeentebestuur heeft beslist, Dierenopvangcentrum Zemst moet het gebouw verlaten.

Vele hebben vragen wat natuurlijk normaal is. Hier vindt je antwoord terig op de meestgestelde vragen.

De overeenkomst tussen VZW Dierenopvangcentrum Zemst werd door de Gemeente Zemst vroegtijdig stopgezet.

31 mei 2024 is de laatste dag dat VZW Dierenopvangcentrum Zemst in het gebouw aanwezig zal zijn.

Wat de gemeente gaat doen, is momenteel nog niet duidelijk. Vermoedelijk zullen ze een andere uitbater zoeken. Indien je hierover vragen hebt, neem je best contact op met het gemeentebestuur van Zemst.

Wij zullen ervoor zorgen dat alle dieren voor 31 mei 2024 een gouden mand zullen vinden. Blijven er toch nog dieren over? Dan zullen partner asielen dieren van ons overnemen.

We zijn intussen zelf opzoek naar een andere locatie, maar of dit haalbaar is in zo korte periode is ook weer een vraagstelling ūüėČ

We doen ons best! Onze VZW zal dus niet ophouden met bestaan, maar zal wel een andere naam gaan dragen in de toekomst.

De relatie met de uitbater en de gemeente liep al een hele lange tijd erg stroef. De uitbater heeft zich meermaals negatief geuit over het bestuur op sociaal media. Was dit correct om dit op sociaal media te doen? Neen zeker niet, maar de frustraties zaten zéér hoog.

Een groepje ex vrijwilliger hebben een klacht ingediend bij het bestuur, maar wilde deze niet openbaar maken nadat wij vroegen om deze te mogen inkijken. Een ander dierenasiel waarmee we heel goed samenwerkte, vond het nodig een klacht in te dienen. De klachten die werden ingediend, konden we verduidelijken of weerleggen.

De klachten zijn ook nooit nagetrokken door het bestuur, door eens langs te komen in het opvangcentrum bijvoorbeeld. Als het bestuur op die 6 jaar 3x is geweest is dit al veel. Dit was dan meestal tijdens een evenement.

De uitbater heeft het nagelaten na de meeting van augustus een plan te voorzien waar de gemeente om vroeg. Deze zouden de punten nog op papier zetten in een nota en doorsturen. De uitbater had dit niet zo begrepen dat er een plan voorzien moest worden. Als de punten die besproken zijn geweest, waren verzonden per email. Dan had er netjes een plan op tafel gelegen.

Ook was het bestuur niet blij, dat de oppositie vragen ging stellen. Men ging ervan uit dat wij deze hadden gecontacteerd, waardoor het volledige bestuur tegen ons keerde. Door dit zou er de definitieve beslissing voor uitzetting zijn gevallen.

Lees de statement van Ferry door hier te klikken

Onze dieren zullen ter adoptie staan tot er met 27 mei 2024 in het opvangcentrum zelf. Daarna schakelen we over naar opvanggezinnen en het kattencafé. We hebben onze afspraken momenten aangepast, zodat er meer tijd beschikbaar is voor adoptiegesprekken.

We zijn 7 dagen per week geopend van 8 tot 17uur. Let wel op: enkel op afspraak! Zonder afspraak kunnen we je helaas niet verder helpen.

Ons online afsprakensysteem is reeds offline. Een afspraak vraag je aan per email op info@ferryspetcare.eu , of via een whatsapp bericht op 015 140 770. Gelieve ons niet te bellen om een afspraak te maken.

Uiteraard! Wij zullen dezelfde routine blijven aanhouden dat wij nu doen. We zijn 7 dagen per week aanwezig in het opvangcentrum van 8 tot 17 uur. Ook tijdens de feestdagen zijn wij gewoon aanwezig.

De dieren zullen hiervan dus niets merken.

Uiteraard! We blijven sowieso bereikbaar voor onze adoptanten, donateurs enz enz.

Dit is wel enkel via email of whatsapp. Telefonisch kan je ons vanaf 1 mei 2024 niet meer bereiken.

De VZW blijft verder bestaan in Belgi√ę.

Heb je bij ons een dier geadopteerd, en wens je deze terug af te staan? Honden kunnen wij helaas niet meer terugnemen. Katten kunnen wij vaak nog wel terugnemen.

Je contacteer ons hiervoor per email of whatsapp. We zullen samen met jou een gepaste oplossing vinden.

Onze VZW blijft bestaan, jouw donatie aan het centrum wordt dus steeds gebruikt voor de doelstelling van de vzw.

Het opvangcentrum kost elke maand ongeveer 15.000 a 20.000 euro. Jouw donatie is dus zeker nog erg van belang tot er met 31 mei 2024.

Maar ook na 31 mei is jouw steun belangrijk. We werken aan nieuwe projecten die binnenkort kenbaar gemaakt zullen worden.

De gemeentebestuur heeft geen zeggenschap over onze gelden, noch over ons bankrekening.